Store porer

MBC Lasersenter tilbyr flere spennende behandlinger for deg som sliter med store porer og ujevn hud. Kontakt oss i dag for konsultasjon, så finner vi behandlingen som er mest effektiv for din hud.

Store porer er helt vanlig, og de aller fleste av oss har synlige porer, spesielt i ansiktet. Dette gjelder både kvinner og menn, unge og eldre. Noen av oss har dog større og mer synlige porer enn andre, og på større deler av ansiktet. 

Større porer kan være vanskelig å dekke til med sminke, og selv med en god primer, en dekkende foundation og mattende pudder, er det mange som irriterer seg over synlige porer i ansiktet. 

Om du er en av dem som finner dette sjenerende, så er det godt å vite at det finnes flere ting du kan prøve for å få bukt med problemet.

Hvorfor får vi store porer i ansiktet?

ansiktsbehandling for ujevn hud

Porer er egentlig bare små åpninger i huden som sitter på toppen av hårsekkene våre. De dekker hele kroppen vår. Deres jobb er å frigjøre kroppens naturlige oljer, også kalt talg, for å holde huden fuktig og myk. Det er flere årsaker til at porene ser store ut, men først og fremst er dette noe vi alle er født med.

Noen har store porer, mens andre har små

Det er i all hovedsak genene dine som bestemmer om du har store eller små porer, men andre ting kan også forbedre eller forverre tilstanden til porene dine eller får dem til å se større ut. Fet hud, solskader og aldring av huden er alle faktorer som gjør at porene dine blir enda mer fremtredende. 

Tette porer og fet hud

Det er ikke uvanlig med tette porer. Dette skjer når overflødig olje, smuss og døde hudceller samler seg i porene dine, noe som gjør at de ser større ut enn vanlig. Dette er vanligst hos dem med en fet og kombinert hudtype, men kan forekomme uansett hudtype.

Alder

Alder har mye å si for huden din, og vi begynner faktisk å miste både kollagen og elastin allerede i midten av tjueårene. Når elastisiteten blir dårligere, vil huden strekkes ut og begynne å henge mer, noe som gjør at porene dine ser større ut. 

Når du blir eldre blir huden din også tykkere, og bittesmå hudceller vil samle seg rundt porene dine noe som fremhever dem enda mer. 

Solskader

Lang tid i solen vil gjøre at huden eldes fortere, tykner og reduserer sin elastisitet. 

Langvarig soleksponering kan også gjøre at kollagen, elastin og fuktighet forsvinner fra huden, noe som fører til at den krymper og trekker i kantene av porene. Dette vil også gjøre at de ser større ut. 

Hvilke behandlinger er tilgjengelige?

ansiktsbehandling som reduserer store porer

Du kan ikke endre størrelsen på porene dine, men det er flere ting du kan gjøre for å få dem til å se mindre ut og være mindre synlige. Selv om dine store porer skyldes gener, betyr ikke dette at du ikke kan oppleve en forskjell dersom du tar grep. Her er noen måter å gjøre det på:

Gode hudpleierutiner

Har du store porer bør du være flink til å rense huden din regelmessig. Bruk gode hudpleieprodukter hver morgen og kveld, vær flink til å skrubbe og eksfoliere for å unngå at smuss og døde hudceller samler seg i porene dine, samt gi huden mye fuktighet. Bruk også høy faktor når du er ute i solen.

MBC Lasersenter tilbyr flere effektive produkter fra store, kjente merker, og veileder deg gjerne til å finne produktene som vil virke effektivt på din hud. 

Behandling med EndyMed 

Som beskrevet over er det mye som kan gjøre at porene dine ser større ut enn vanlig, blant annet tap av kollagen og elastin, at huden blir slapp, samt at porene tettes av døde hudceller. 

EndyMed er en behandling som korrigerer alt dette. Den strammer opp huden, bidrar til hudfornyelse, gir deg glød, reduserer rynker og linjer, bedrer tekstur, sørger for at porene dine ser mindre ut, samt er effektiv mot strekkmerker og arr. Hos MBC Lasersenter har vi lang erfaring med denne typen behandling og gir deg gjerne mer informasjon dersom du ønsker å booke en time.

Acleara-behandling

Acleara-behandling rengjør porene og tømmer dem for talg på bare 30 minutter, ved hjelp av vakuum og et spesialfiltrert lys. Behandlingen er perfekt for deg som har uren hud, kviser og store porer, og huden din vil se renere og freshere ut etter behandling. I tillegg til å motvirke dannelsen av kviser og hudorm, vil behandlingen få porene dine til å virke mindre fremtredende.

Kontakt oss i dag

Ønsker du mer informasjon om våre behandlinger og produkter? Ta kontakt med oss i MBC Lasersenter, så forklarer vi deg hvordan behandlingene våre kan hjelpe deg med din hudproblematikk. 

Vi holder til på Skillebekk i Oslo, en kort gåtur unna Solli plass. Du kan enkelt komme deg til vår klinikk både med bil og kollektivtransport. Kom i kontakt med oss på e post, telefon eller via vårt kontaktskjema. 

Bli kvitt uren hud og få synlige mindre porer i dag hos MBC Lasersenter. Kontakt oss, så setter vi opp en konsultasjon til deg. 

ansiktsbehandling om reduserer store porer
ansiktsbehandling for ujevn hud

Har du spørsmål, eller ønsker å booke en time? Send oss en melding!