Solskadet hud

MBC Lasersenter har lang erfaring med å behandle solskadet hud og kan vise til svært gode resultater. Les mer om behandlingene vi tilbyr her. 

MBC Lasersenter er en kosmetisk og medisinsk hudklinikk som holder til på Skillebekk i Oslo. Vi har 25 års erfaring som frittstående kosmetisk medisinsk lasersenter, helt uten tilknytning til kjeder eller sentre. 

Derfor har vi gjennom alle år vært kjent for individuell behandling av høyeste kvalitet og dokumentert effekt, blant annet når det kommer til hud som er skadet av sol.

Dersom du har fått rynker, ujevn pigmentering, brune flekker eller andre skader som er forårsaket av soling, så bestill en konsultasjon hos oss i dag. Vi kan finne behandlingen som passer din hudtype best. 

Våre behandlinger for solskadet hud

Hvis du velger å gå videre med behandling hos oss, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Dersom det er tid og mulighet kan behandlingen foretas i forbindelse med konsultasjonen.

Intense Pulse Light (IPL)

Med en IPL-laser behandler vi blant annet solskadet hud, sprengte blodkar og pigmentflekker. Vi kan behandle hele ansiktet eller kun små områder, dette velger du selv. 

Behandlingen fungerer ved at varmen fra laseren blir ledet til området som skal behandles. Blodet i årene koagulerer og blir ødelagt. Blodet finner nye veier til friske blodkar. Etter 2-4 uker dempes rødhet og sprengte blodkar.

IPL gir en trygg foryngelse av huden, og er en rask og enkel behandling som ikke forstyrrer dine normale daglige rutiner. Les mer om IPL her.

CO2-fraksjonert laser

Med CO2-laser behandler vi solskader i huden som pigmentforandringer og rynker. Denne metoden innen laserteknologi er en av de kraftigste på markedet. Huden glattes ut og virker oppstrammende.

Laseren reduserer rynker rundt øynene, rundt munnen og på huden i hele ansiktet. Vi bruker lokal bedøvelse for denne behandlingen. Vi anbefaler 7-10 dager fri fra jobb og andre sosiale aktiviteter etter behandlingen.

Man opplever ikke ubehag eller smerter etter en laserbehandling, men man kan føle seg solbrent de første timene etter behandlingen. I tillegg kan det dannes en skorpe i behandlingsområdet. 

Oppstramming Øyne

Etter behandlingen

Hos MBC Lasersenter får du god informasjon i etterkant av behandlingen. For at du skal beholde et godt resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som er spesielt tilpasset deg.

Til dette anbefaler vi den medisinske hudpleieserien fra ZO Skin Health. Dette er et medisinsk anerkjent hudpleieprogram, basert på å skape en naturlig og sunn hud ved bruk av innovativ teknologi. 

Det er svært viktig at man etter behandling bruker dagkrem med minimum solfaktor 30, samt unngår direkte soleksponering av det behandlede området med solskadet hud den første måneden.

Skadelige UVA- og UVB-stråler

Sollys er den beste kilden til vitamin D, men samtidig kan overdreven soling føre til solskadet hud. Uten tilstrekkelig solbeskyttelse tar huden skade av UVA- og UVB-stråling, noe som over tid vil føre til kroniske solskader i huden. Ansiktet, brystet og nakken er spesielt utsatt. 

Ved vår hudpleieklinikk i Oslo har vi lang erfaring med behandling av skader forårsaket av solen. Har du synlige skader fra mye sol, er du velkommen til konsultasjon og behandling hos en av våre erfarne spesialister. 

Solskadet hud kan være: 

  • Tørr og tynn hud
  • Såkalte dark spots, eller pigmentflekker
  • Overfladiske kar
  • Finere eller grove rynker 

Overdreven soling

Å sole seg for mye kan øke risikoen for at hudcellene deler seg unormalt, og kan i verste fall føre til at man utvikler hudkreft. Opp mot 90% av hudkrefttilfellene i Norge har sammenheng med UV-stråling fra sol eller solarium.

Mye sol kan skade huden – også om vinteren

Det er lett å tenke at solfaktor kun er noe som hører til sommeren, men det har seg slik at 80% av de skadelige solstrålene kommer gjennom skyene – også på vinteren. 

Derfor er det svært viktig å beskytte huden godt gjennom hele året. Ved å bruke solfaktor reduserer du sjansen for solskader i huden.

Endymed Radiofrekvens

Vanlige årsaker til aldringstegn

Huden endrer seg hele livet. Når vi er barn har de fleste glatt, myk og volumiøs hud, mens etter hvert som vi blir eldre reduseres volumet i huden og vi får fine linjer. Dette skjer av to årsaker:

  • Den genetiske aldringsprosessen
  • Livsstilsvaner

Sistnevnte inkluderer blant annet mye sol, kosthold, stress og forurensning. Det er lite du kan gjøre med ditt genetiske utgangspunkt, men du kan gjøre endringer i livsstilen som bremser aldringsprosessen. De viktigste er å unngå overdreven soling og leve en sunn livsstil. 

Solskader fremskynder aldringsprosessen

Nå er det likevel slik at mange av oss er glad i sol, og dermed får fremskyndet aldringsprosessen. Solskader er svært vanlig og forsvinner ikke av seg selv. 

Brune flekker og pigmentering

Direkte sollys er en viktig årsak til pigmentforandringer i huden, og mange av våre pasienter kommer til oss med et ønske om å redusere pigmentering. 

Dette er fargeforandringer og mørke flekker i huden. Slike pigmentflekker er spesielt vanlig i huden på ansiktet, brystet og i nakken, men kan oppstå over hele kroppen. Det er veldig vanlig å få Melasma når man er gravid eller går på prevensjon. Dette er også en form for pigmentering. 

Bruk solkrem

Den beste måten å unngå pigmentering i solen på, er å bruke solkrem med høy faktor, helst hele året. Dette vil også hjelpe deg å forebygge føflekkreft og andre alvorlige solskader. 

UVA- og UVB-stråler

UVA- og UVB-stråler er solens ultrafiolette stråler. Det er disse som gir solskader i huden.

UVA

UVA-stråling går dypere ned i hudlaget vårt og kan føre til tidligere aldring enn normalt. Strålene ødelegger bindevevet vårt slik at det mister både spenst og elastisitet. UVA-stråling er også en medvirkende årsak til hudkreft, i og med at de kan absorberes i overhuden og ødelegge arvestoffet i cellene her.

UVA-strålene går gjennom glass, skylag og atmosfære, i motsetning til UVB som blir absorbert.

UVB

UVB-stråling absorberes i overhuden og er det som ofte gir solbrenthet. Blir du eksponert for UVB-stråling gjentatte ganger uten tilstrekkelig beskyttelse, kan dette øke forekomsten av solskader som pigmentflekker i huden. Det kan også øke risikoen for hudkreft.

Vi skreddersyr gjerne en behandling til deg basert på din tilstand og dine ønsker. Ta kontakt med oss i dag for å bestille for å sette opp en time hos en av våre spesialister.

ansiktsbehandling for solskadet hud
trygg og profesjonell ansiktsbehandling hos MBC Lasersenter

Har du spørsmål, eller ønsker å booke en time? Send oss en melding!

Ofte stilte spørsmål

Vi tilbyr blant annet behandling med IPL-laser og CO2 fraksjonert laser. Begge disse behandlingene gir svært gode resultater, men hvilken behandling som passer deg, vurderer vi ut i fra en konsultasjon. 

Under konsultasjonen undersøker vi din hud og vurderer hvilken behandling som kommer til å gi deg best mulige resultater. Du får all informasjonen du trenger angående behandlingen og kan spørre oss om alt du lurer på. 

Prisen kommer an på hvilken laserbehandling vi velger og hvilke områder som skal behandles. Se veiledende priser her.