Solskadet hud

MBC Lasersenter har lang erfaring med behandling av solskadet hud og kan vise til svært gode resultater. Dersom du har skader på huden som pigmentflekker eller rynker, bør du kontakte oss i dag.

Gyllen og solkysset hud kan være flott å se på, men overdreven soling kan føre til solskadet hud. Uten tilstrekkelig solbeskyttelse tar huden skade av UVA- og UVB-stråling, noe som over tid vil føre til kroniske solskader i huden. Ansiktet, brystet og nakken er spesielt utsatt. 

Ved vår hudpleieklinikk i Oslo har vi lang erfaring med behandling av skader forårsaket av solen. Har du synlige skader fra mye sol, er du velkommen til konsultasjon og behandling hos en av våre erfarne spesialister. 

Solskadet hud kan være: 

  • Tørr og tynn hud
  • Såkalte Dark spots, eller pigmentflekker
  • Overfladiske kar
  • Finere eller grove rynker 

Overdreven soling

Overdreven soling kan øke risikoen for at hudcellene deler seg unormalt, og at vi i verste fall utvikler hudkreft. Opp mot 90% av hudkrefttilfellene i Norge har sammenheng med UV-stråling fra sol eller solarium.

Mye sol kan skade huden, også om vinteren

Det er lett å tenke at solfaktor kun er noe som hører til sommeren, men det har seg slik at 80% av de skadelige solstrålene kommer gjennom skyene – også på vinteren.

Derfor er det svært viktig å beskytte huden godt gjennom hele året. Ved å bruke solfaktor reduserer du sjansen for solskader i huden.

Hudens viktigste aldringstegn

Oppstramming Øyne

Huden endrer seg hele livet. Når vi er barn har de fleste glatt, myk og volumiøs hud, mens etter hvert som vi blir eldre reduseres volumet i huden og vi får fine linjer. Dette skjer av to årsaker:

  • Den genetiske aldringsprosessen
  • Livsstilsvaner

Sistnevnte inkluderer blant annet mye sol, kosthold, stress og forurensning. Det er lite du kan gjøre med ditt genetiske utgangspunkt, men du kan gjøre endringer i livsstilen som bremser aldringsprosessen. De viktigste er å unngå overdreven soling samt ha en generell sunn livsstil. 

Solskader fremskynder aldringsprosessen

Nå er det likevel slik at mange av oss er glad i sol, og dermed får fremskyndet aldringsprosessen. Solskader er svært vanlig og ingenting som forsvinner av seg selv. 

Brune flekker og pigmentering

Direkte sollys er en viktig årsak til pigmentforandringer i huden, og mange av våre pasienter kommer til oss med et ønske om å redusere pigmentering.

Dette er fargeforandringer og mørke flekker i huden. Slike pigmentflekker er spesielt vanlig i huden på ansiktet, brystet og i nakken, men kan oppstå over hele kroppen. Når man er gravid, eller for noen som går på prevensjon, så er Melasma ikke uvanlig å få i solen. Dette er også en form for pigmentering. 

Bruk solkrem

Den beste måten å unngå pigmentering i solen på, er å bruke solkrem med høy faktor, helst hele året. Dette vil også hjelpe deg å forebygge føflekkreft og andre alvorlige solskader. 

MBC Lasersenter kan hjelpe deg 

Har du allerede fått solskader i huden, kan vi hjelpe deg med å få glatt, pigmentfri og glødende hud med våre høyteknologiske og innovative apparater. Vi anbefaler likevel en blanding av gode hudpleiebehandlinger og hjemmeprodukter for å gi deg følelsen av en ny og revitalisert hud.

UVA- og UVB-stråler

UVA- og UVB-stråler er solens ultrafiolette stråler. Det er disse som gir solskader i huden.

UVA

UVA-stråling går dypere ned i hudlaget vårt og kan føre til tidligere aldring enn normalt. Strålene ødelegger bindevevet vårt slik at det mister både spenst og elastisitet. UVA-stråling er også en medvirkende årsak til hudkreft, i og med at de kan absorberes i overhuden og ødelegge arvestoffet i cellene her.

UVA-strålene går gjennom glass, skylag og atmosfære, i motsetning til UVB som blir absorbert.

UVB

UVB-stråling absorberes i overhuden og er det som ofte gir solbrenthet. Blir du eksponert for UVB-stråling gjentatte ganger uten tilstrekkelig beskyttelse, kan dette øke forekomsten av solskader som pigmentflekker i huden. Det kan også øke risikoen for hudkreft. 

Behandling av solskadet hud

Endymed Radiofrekvens

Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg og ivaretatt hos oss. Derfor starter vi alltid med en konsultasjonstime, hvor vi går grundig gjennom ditt utgangspunkt og hvilke behov og ønsker du har.

Vi setter av god tid til å svare på spørsmålene dine, og sammen finner vi den beste løsningen for solskader i din hud.

Hvis du velger å gå videre med behandling hos oss, setter vi opp en time hos en av våre spesialister. Dersom det er tid og mulighet kan behandlingen foretas i forbindelse med konsultasjonen.

Intense Pulse Light (IPL)

Med en IPL-laser behandler vi blant annet solskadet hud, sprengte blodkar og pigmentflekker. Vi kan behandle hele ansiktet eller kun små områder, dette velger du selv.

IPL gir en trygg foryngelse av huden, og er en rask og enkel behandling som ikke forstyrrer dine normale daglige rutiner.

CO2-fraksjonert laser

Med CO2-laser behandler vi solskader i huden som pigmentforandringer og rynker. Denne metoden innen laserteknologi er en av de kraftigste på markedet. Huden glattes ut og virker oppstrammende.

Laseren reduserer rynker rundt øynene, rundt munnen og på huden i hele ansiktet. Vi bruker lokal bedøvelse for denne behandlingen. Vi anbefaler 7-10 dager fri fra jobb og andre sosiale aktiviteter etter behandlingen.

Man opplever ikke ubehag eller smerter etter en laserbehandling, men man kan føle seg solbrent de første timene etter behandlingen. I tillegg kan det dannes en skorpe i behandlingsområdet. 

Etterbehandling

Hos MBC Lasersenter får du god informasjon i etterkant av hudbehandlingen. For at du skal beholde et godt resultat på lengre sikt, anbefaler vi vedlikeholdsbehandling som er spesielt tilpasset deg.

Til dette anbefaler vi den medisinske hudpleieserien fra Obagi ZO Skin Health. Dette er et medisinsk anerkjent hudpleieprogram, basert på å skape en naturlig og sunn hud ved bruk av innovativ teknologi. 

Det er svært viktig at man etter behandling bruker dagkrem med minimum solfaktor 30, samt unngår direkte soleksponering av det behandlede området med solskadet hud den første måneden.

Dette er MBC Lasersenter

profesjonell og trygg hudklinikk

MBC Lasersenter er en profesjonell klinikk som holder til på Frogner/Skillebekk. Vi har 25 års erfaring som frittstående kosmetisk medisinsk lasersenter, helt uten tilknytning til kjeder eller sentre.

Derfor har vi gjennom alle år vært kjent for individuell behandling av høyeste kvalitet og dokumentert effekt, blant annet når det kommer til hud som er skadet av sol.

Noen av våre behandlingsmetoder:

Har du spørsmål vedrørende behandling av solskadet hud? Da er du velkommen til en uforpliktende konsultasjon hos oss.

Vi skreddersyr gjerne en behandling til deg basert på din tilstand og dine ønsker. Ta kontakt med oss i dag for å bestille for å sette opp en time hos en av våre spesialister.

ansiktsbehandling for solskadet hud
trygg og profesjonell ansiktsbehandling hos MBC Lasersenter

Har du spørsmål, eller ønsker å booke en time? Send oss en melding!