Botox Oslo

Botox er et muskelavslappende middel som har både kosmetiske og medisinske fordeler. Hos MBC Lasersenter møter du noen av landets mest erfarne behandlere på dette området. 

MBC Lasersenter holder til sentralt på Frogner i Oslo. Vi har over 25 års erfaring med laser og injeksjonsbehandlinger, og var en av de første klinikkene som begynte å tilby Botox og Restylane i 1996. 

Når du tar en behandling hos oss, kan du være trygg på at du kommer til å få et naturlig, diskret og vakkert resultat. Bestill time hos oss i dag, eller kontakt oss for en uforpliktende konsultasjon for å få mer informasjon om en av våre behandlinger. 

Les også: Rynkebehandling

Hva er Botox?

injeksjonsbehandling med botox

Botox et Botulinumtoksin A er et bakterielt protein som forekommer i små doser. Små doser av dette stoffet også kalt Botox, er et muskelavslappende middel som brukes til behandling av muskelrelaterte rynker i ansiktet. 

Effekten av behandlingen begynner forsiktig etter et par dager, full effekt ser vi etter ca 14 dager. Da har du mulighet for å komme til kontroll for å se om det behøves justering av behandlingen. Dette er inkludert i prisen. Varigheten av behandlingen er vanligvis 3-5 måneder. 

Les mer: Rynkebehandling

Mange behandlingsområder

Botox brukes til en rekke forskjellige formål, men dette er de aller vanligste behandlingsområdene: 

  • Linjer i pannen
  • Sinnarynken
  • Kråketær
  • Sure munnviker
  • Røykerynker
  • Foryngelse av ansiktet
  • Svettebehandling
  • Tanngnissing
  • Anspent kjevemuskulatur

Behandling mot linjer og rynker

Vi behandler oftest «sinnarynken» i pannen mellom øyenbrynene. Andre vanlige områder å behandle er «kråketær» rundt øynene, smilerynkene under øynene og rynker i pannen. 

Kort behandlingstid

Behandlingen tar ca. 10-20 minutter, avhengig av hvor mange områder man vil behandle. Vi injiserer Botox inn i de spesifikke musklene som skal behandles. Dette fører til at musklene blir lammet, noe som gjør at fine linjer og rynker glattes ut. Behandlingen er ikke smertefull, men stikkene kan føles ut som små myggstikk. 

Unngå aktivitet og massasje

Det anbefales ikke å trene  hardt eller massere/gni seg i ansiktet de første 24 timene etter behandling. Ellers kan du helt fint leve som normalt  rett etter behandlingen.

Behandling mot migrene

Botox er mye mer enn bare kosmetisk behandling. Sliter du med kronisk migrene? Har du testet andre eksisterende behandlinger uten hell? Botox har dokumentert effekt mot kronisk migrene. Vi tilbyr Botox i Oslo for migrenepasienter. 

Hvordan virker Botox?

Botulinumtoksin blokkerer nerveimpulsen spesifikk, slik at musklene som er ansvarlig for sammentrekningen som forårsaker rynkene slapper av. Andre nerve funksjoner som berøringsansen i huden påvirkes ikke.

Lindrende effekt

Sliter du med hodepine, kan en behandler kartlegge hvor smertene kommer fra. Dersom ansiktet har anspente muskler, kan dette være noe av årsaken til hodepinen. Man kan da oppleve en lindrende effekt ved behandling med botulinumtoksin. Ta kontakt med oss for behandling mot migrene. 

Behandling mot svette

Botox kan brukes mot overdreven svette, også kjent som hyperhidrose. Man kan også behandle  med å injiserer Botox i håndflater, føtter, panne eller lignende for å forhindre svette i disse områdene. 

Injiseres rett under huden

En behandling mot svette fungerer slik at man injiserer Botox med noen små stikk rett under huden hvor svettekjertlene ligger. Injeksjonen vil deretter blokkere nerveimpulsene som går frem til svettekjertlene, og som følge av dette vil svetteproduksjonen reduseres eller opphøre helt. Effekten av denne behandlingen kan vare opp til et år.

Trygg og profesjonell behandling

Trygg ansiktsbehandling med botox

MBC Lasersenter har 25 års erfaring innen behandling av hud med lasere, fillere og andre kjemiske metoder. Vi setter kvalitet høyt, og alle våre ansatte er sertifiserte behandlere med lang erfaring innen feltet.

Vi holder oss alltid oppdaterte på fagfeltet, og benytter oss kun av effektive og dokumenterte metoder innen hudforbedring.  

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat om dine ønsker og behov. Bestill en konsultasjon i dag!

Ofte stilte spørsmål

Botox er et injiserbart stoff som har flere bruksområder. De fleste kjenner nok til stoffet i forbindelse med behandling av rynker og linjer, blant annet er det en kjent behandlingsmetode for rynker i pannen og rundt øynene. 

Det mange ikke vet er at man også kan bruke stoffet for å behandle overdreven svetting, og at det kan injiseres blant annet i armhulene, inni hendene og under føttene. 

Botox brukes også for å behandle migrene og hodepine. Da injiseres stoffet blant annet i hårfestet, mellom øyenbrynene, i kjeven, nakken og bakhodet. 

Restylane er en type filler som består av hyaluronsyre, et stoff som kroppen vår naturlig produserer selv. Filleren binder vann og tilfører på denne måten huden fuktighet, volum og elastisitet. Restylane kan brukes til rynkebehandling og for å forme og gi definert kontur til ansiktet. Det brukes også for å gi mer fylde til lepper. 

Botox er derimot egentlig et et bakterielt protein som brukes til både kosmetiske og medisinske formål. Stoffet fungerer slik at det injiseres inn i utvalgte muskler og hemmer overføring av nerveimpulsene til muskelen som trekker seg sammen. Dette gjør at huden over muskelen glattes.

På denne måten blir huden over muskelen glattere, da den ikke lenger er i bevegelse og rynker ikke får like god mulighet til å formes. Denne type behandling er mer effektiv for rynker som har oppstått på grunn av muskelbevegelse, som de i pannen og rundt øynene.

Botox er et klassifisert legemiddel og en type som virker muskelavslappende i små doser. Injiseres det i store doser, vil det kunne være skadelig, men når det injiseres i små, kontrollerte doser, av profesjonelle fagfolk, er stoffet forbundet med svært få eller ingen bivirkninger. Det kan dog bli noe ømt og hovent på injeksjonsstedene, rett etter behandling. 

Som med de fleste andre legemidler er det noen bivirkninger man kan se opp for, men dette skjer kun i svært sjeldne tilfeller. Den vanligste bivirkningen er ømhet og mindre blodutredelse der sprøyten settes. Dette forsvinner i løpet av noen få dager.

Etter en behandling med Botox begynner stoffet først å fungere fra et par dager ca. en uke, men stoffet har ikke full effekt før etter 2-3 uker. Husk at effekten er forbigående og varer i rundt 3 måneder etter injeksjonstid. Det anbefales å gjenta behandlingen etter 3-5 måneder.

MBC Lasersenter ligger sentralt plassert på Frogner i Oslo. 13-trikken stopper rett utenfor klinikken, og går fra Bekkestua i Bærum til Ljabru i Oslo. Vi ligger også bare en 5 minutters gåtur fra Solli plass, som er et knutepunkt der det stopper flere trikker og busser. Kommer du med bil tilbyr vi gjesteparkering. Det er også andre  muligheter for parkering i nærheten. 

Botox er for mange en effektiv behandling av kronisk migrene, og mange har svært gode erfaringer med denne. Flere opplever at de får færre anfall, og at anfallene blir mindre intense etter behandling. 

ansiktsbehandling med botox
behandling med botox for en jevnere hud

Har du spørsmål, eller ønsker å booke en time? Send oss en melding!