ansiktsbehandlinger

Kjemisk ansiktsløftning peeling

Begrepet “peeling” brukes ofte av hudpleiere. Ordet er engelsk og betyr “avskalling”. Det er mange forskjellige typer peeling.  Peeling utført hos hudpleier er gjerne er en mer overfladisk behandling ofte bestående av forskjellige fruktsyrer – som ikke gir varig effekt. Fruktsyrer virker i det øverste cellelaget i huden (Stratum Corneum)  De svekker bindingene mellom hudcellene i overhuden og gir en lett avskalling av huden (peeling). Dette fjerner det øverste hornlaget og gir en glattere, renere strammere og mer glinsende hud.  Huden  føles og ser renere og friskere ut en kort stund.

Det er et mangfold av peelinger i forskjellige konsentrasjoner. De vanligst brukte syrer til peeling er: Glycolsyre, Mandelsyre, Salisylsyre og Trikcloreddiksyre TCA i forskjellige konsentrasjonerDe forskjellige syrer  blir brukt  i ulike konsentrasjoner som avhenger av hudproblemet som skal behandles, hva man ønsker å oppnå og hvem som behandler. Høyere konsentrasjoner gir bedre resultat, lenger nedetid og utføres i klinikk av helsepersonell. Denne peelingen betegnes som kjemisk peelingMedisinsk kjemiske peeling  kan i høyere konsentrasjon og flere lag  gi en reel ansiktsløfting uten kirurgi, utført av kvalifisert Lege/Sykepleier med lang erfaring til bruk av kjemisk peeling.

Trikloreddiksyre TCA. Et etsende stoff som påføres huden i et tynt lag og gir en slags overfladisk kontrollert brannskade,  Når den etsede ytre huden avstøtes, vokser “ny” hud frem fra de dypere lag. Denne huden er mer elastisk – glattere og har jevnere farge.

Hvem egner seg for kjemisk behandling?

Kjemisk peeling brukes hovedsakelig for å glatte ut fine furer og rynker.  Hud  som er preget av mye sol, vær og vind egner seg godt. Peeling kan også virke lett oppstrammende på ansiktshuden.

“Kjemisk behandling utføres også for å fjerne pigmentflekker og overfladiske føflekker i ansiktet.

Alderen spiller ikke så stor rolle.  Kjemisk peel kan gjøres fra omtrent 30 års alder og oppover. De fleste pasientene  er mellom førti og seksti år gamle. De som har relativt tørr hud egner seg bedre enn de som har fet hud. Lyshudede mennesker er bedre kandidater enn de fra sydlige land. Peeling gir overveiende bedre resultat i ansiktet enn ellers på kroppen.

Før behandling

Det er viktig å vite at en dyp TCA peeling er nesten som en operasjon. Derfor skal de vanlige regler gjelde:

Kun friske mennesker kan aksepteres. Røyking er svært ugunstig før en dypere kjemisk peeling. dette fordi sår til-hellingen er dårligere.

Etter behandling

Det første døgnet etter dypere TCA peel blir man hoven. Etterhvert blir huden rød og irritert. Ser man seg i speilet, kan man bli redd  hvis man på forhånd ikke er fullstendig klar over at dette er normalt.

De påfølgende dager vil det danne seg skorper som ikke skal plukkes av. Man kan gå i dusjen etter noen dager og la vannet løse opp skorpene som så faller av. Hele tiden skal ansiktet være dekket av salve.

Når skorpene faller av, vokser ny hud frem. Denne huden vil de første ukene være rødlig og noe ømfintlig. Fra og med andre uken kan man gå over til vanlige hudpleie.

Kjemisk Peel egner seg ikke for alle. Det kreves litt psykisk styrke for å “gjennomleve” de første dager  som på ingen måte er behagelige. Man må ha anledning til å være for seg selv de første åtte til ti dager. Man vil ikke være “presentabel” for andre enn nærmeste familie den første uken. Porer i huden kan forbigående bli større.

Mørkhudete mennesker vil ofte legge merke til en overgang mellom behandlet og ikke behandlet område – som oftest under haken. Dette er lite synlig for andre.

Ellers er resultatene etter kjemisk peel ofte veldig gode. Et tidligere rynket og “værbitt” ansikt kan glattes fint ut. Men vær oppmerksom på at  en kjemisk  peel ikke erstatter en vanlig ansiktsløftning. Kjemisk peel er mye brukt i kombinasjon med kirugisk ansiktsløft.

Kjemisk peel  kan gjentas for å få et enda bedre resultat.

Komplikasjoner

Det er rapportert om meget  få problemer i forbindelse med kjemisk peel. Er man uforsiktig med skorpene kan det, i sjeldne tilfeller, føre til arrdannelse.

Infeksjon kan forekomme – gjerne hvis pasienten har en Herpes betennelse et annet sted på kroppen. Pasienter med aktive Herpesutslett bør utsette en eventuell peel til utslettet har gått tilbake.

MBC Lasersenter har offentlig godkjent helsepersonell med opptil 25 år erfaring innen fagområdet estetisk medisin.
Du kan i samråd med sykepleier få behandling som er tilrettelagt for deg og dine behov.
Vi er alltid oppdatert på det beste innen ikke kirurgiske behandlingsformer, som gir synlige og varige resultater.
Vi ønsker gode resultater og fornøyde kunder!Ønsker du mer informasjon om behandlingen kan du ringe oss på tlf:+47 21 42 10 12
eller sende oss en mail til: post@mbcsenteret.no
Du kan også bestille en konsultasjonstime.
Konsultasjon koster 500,-, men summen trekkes i fra ved eventuelt behandling.

Du kan også gå inn på vår Facebookside, link: https://www.facebook.com/mbc.lasersenter.

Vi har offentlig godkjent helsepersonale som har taushetsplikt og som er behjelpelig med informasjon.

Velkommen til oss på MBC Lasersenter!
MBC = Medical Beauty Care.