CoolSculpting

Alt du behøver vite om CoolSculpting

Om du kjemper med gjenstridig fett på forskjellige områder på kroppen som du ikke klarer å kvitte med gjennom trening og diett, var tidligere fettsuging eneste løsning. Men med tiden har det utviklet seg flere moderne teknikker, inkludert ikke-kirurgiske fettfjerningsmetoder og mindre invasive fettsugingsteknikker som gir strammere hud og mer jevne resultater som for eksempel VASER fettsuging. 

Om du ikke ønsker å gjennomgå kirurgi kan CoolSculpting bryte ned gjenstridig fett på en lignende måte som fettsuging, men uten snitt, arr eller gjenoppretningstid. Men som alle behandlinger, har den noen proffenes og koner og er kanskje ikke egnet for alle. I denne artikkelen har vi intervjuet kosmetisk sykepleier, Mailen Parthaugen og Ellen Rysand, sertifisert innen Coolsculpting, hvor vi utforsker behandlingens positive og negative sider. Ellen er en pioner innen det kosmetiske feltet i Norge og mangeårig eier av MBC Lasersenter på Frogner og har meget lang erfaring med maskiner for kroppsbehandlinger. Vi summerer opp noen av svarene hennes under, som bør gjøre det lettere for deg å avgjøre om dette er verdt tiden og pengene dine.

Hva er CoolSculpting?

CoolSculpting er en fullstendig ikke-invasiv behandling som eliminerer fettceller ved hjelp av avansert kjøleteknologi. Den hjelper pasienter å oppnå en slank, skulpturert og tonet kroppsbygning på tvers av forskjellige områder av kroppen. Tenk på problemer som mage og lår, og vanlige områder som “kjærlighetshåndtak” og dobbelthaker.

En spesialisert applikator plasseres på området med overflødig fett for å bryte ned underhudsfettet. Applikatoren suger opp huden i et vakuum mens den tilfører kjølende energi til behandlingsområdet. Dette krystalliserer og bryter ned fettcellene, og tar fra ca. 35 min til 2-3 timer ettersom hvor mye som skal behandles, og pasienter kan forlate klinikken umiddelbart etterpå.

Fordeler og ulemper med CoolSculpting

CoolSculpting, en ikke-kirurgisk fettreduksjonsprosedyre, har en rekke fordeler og ulemper som det er viktig å vurdere før du bestemmer deg for å gjennomgå behandlingen:

Fordeler:

 • Ikke-kirurgisk: CoolSculpting er en ikke-invasiv prosedyre, noe som betyr at det ikke er behov for snitt, anestesi eller inngripende teknikker.
 • Ingen restitusjonstid: Ettersom prosedyren er ikke-invasiv, kreves det ingen nedetid etter behandlingen. Dette betyr at du kan fortsette med daglige aktiviteter umiddelbart etter prosedyren.
 • Behandler flere områder: Prosedyren kan målrette og redusere fett i mange områder av kroppen, inkludert mage, armer, lår, rygg, og flere.
 • Permanent fettfjerning: CoolSculpting fjerner faktisk fettceller fra kroppen, noe som resulterer i permanent fettreduksjon i det behandlede området, så lenge en stabil vekt og sunn livsstil opprettholdes.
 • Minimalt med smerte: Mange rapporterer at CoolSculpting er smertefritt eller har minimalt med ubehag.

Ulemper:

 • Gradvis resultat: I motsetning til kirurgiske prosedyrer som fettsuging, gir ikke CoolSculpting umiddelbare resultater. Kroppen trenger tid til å prosessere og eliminere de døde fettcellene, og fulle resultater kan ta flere måneder å manifestere.
 • Ikke for veldig overvektige: Først og fremst så er ikke CoolSculpting en behandling dersom du er overvektig og trenger å fjerne større mengder fett.

Vekttap og overvekt

CoolSculpting prosedyren tilbyr et effektivt tiltak for fettreduksjon, med potensial for å eliminere omtrent 27% av fettet i behandlede områder. I noen tilfeller, som flankene (“love handles”), lårene og magen, kan dette tallet klatre opp til så mye som 40%. Men det er viktig å merke seg at CoolSculpting kanskje ikke gir de ønskede resultatene for personer med en BMI over 30, de som er klinisk overvektige, eller de med mye overflødig hud etter betydelig vekttap.

Vanligvis kan det være nødvendig med to eller flere behandlinger for å oppnå optimale resultater, med studier som rapporterer mer enn 27% fettreduksjon fra et gitt område. Hvis det er behov for å eliminere fett under omstendigheter som de nevnte, kan det være mer hensiktsmessig å vurdere en kirurgisk fettsugingsprosedyre eller bukplastikk, da disse metodene har muligheten til å fjerne opptil 4-5 liter fett.

Mens CoolSculpting permanent skader fettcellene, er det avgjørende å forstå at det å opprettholde sunne spise- og treningvaner etter behandlingen er like viktig. Dette skyldes at gjenværende fettceller vil fortsette å lagre fett hvis man ikke følger sunne livsstilsrutiner eller hvis man går opp i vekt. Ved å holde seg til et sunt kosthold, kan du sikre at du opprettholder et gunstig langsiktig resultat etter CoolSculpting-behandlingen.

Tiden etter CoolSculpting

En etterkontroll etter 8 uker hvor vi evaluerer resultat, eventuelle bivirkninger og ser at man er på rett vei til å oppnå optimale resultater.
Vi vil gjøre hva vi kan for å minimere eventuelle bivirkninger og gi en komfortabel opplevelse når du er til behandling på klinikken.

Vanlige bivirkninger

CoolSculpting er generelt sett en sikker og godt tolerert behandling med “ingen nedetid”,  men som med alle medisinske prosedyrer, kan det være noen bivirkninger. De fleste bivirkninger er midlertidige og forsvinner av seg selv. 

Her er noen av de vanligste bivirkningene:

 • Tretthet: Noen mennesker kan føle seg litt trette rett etter behandlingen, men dette er vanligvis midlertidig.
 • Rødhet, hevelse, og blåmerker: Umiddelbart etter behandlingen kan det behandlede området bli rødt, hovne opp, og utvikle blåmerker. Dette er kroppens naturlige reaksjon på kulden som brukes under behandlingen og forsvinner vanligvis innen en uke eller to.
 • Følelse av tugging eller trekking: Under behandlingen kan du oppleve en følelse av tugging eller trekking på huden. Dette er normalt og er resultatet av vakuumapplikatoren som brukes til å levere kjøleeffekten.
 • Kuldefølelse og prikking: Du vil sannsynligvis føle en intens kulde når behandlingen først starter, men dette vil normalt avta når området blir nummen. Noen pasienter kan også oppleve prikking eller stikkende følelse når området varmes opp igjen etter behandlingen.
 • Ubehag eller smerter: Noen mennesker kan oppleve midlertidig ubehag eller smerter etter behandlingen. Dette kan være mer uttalt i de første dagene etter behandlingen, men bør gradvis avta.
 • Kortvarige sensoriske forstyrrelser: Noen pasienter kan oppleve forbigående endringer i hudfølsomhet, som nummenhet eller kribling, i det behandlede området. Dette er vanligvis midlertidig og forsvinner over tid.

Husk at selv om disse bivirkningene er vanlige, vil hver persons opplevelse være forskjellig.

Viktigheten av en god konsultasjon

På konsultasjon hos sykepleier vil man gå gjennom din helsetilstand, ditt utgangspunkt og ønske om resultat, vise før og etter bilder og vurdere om du er en god kandidat for behandling eller ikke. Man vil gjennomgå og snakke om behandlingen og momentene beskrevet over og tilpasse en behandlingsplan for deg.

Ledende i CoolSculpting

Som et av Skandinavias første CoolSculpting sentre, er vi stolte av vårt gode rykte og våre gode resultater på Coolsculpting.
Vår plastikkirurg Alexander Vigen interesserer seg for fettsuging og høy definisjon prosedyrer og er eneste i Norge som benytter både VASER og PAL for høy definisjon fettsuging og liposkulptur, og kan konsultere, vise bilder og gi råd og behandling i de tilfeller man ønsker noe mer enn hva Coolsculpting klarer å oppnå. 

Dr. Alexander Vigen har mange års erfaring med fettsuging og erfaring fra flere store sentre som er kjent innen kroppsformende kirurgi. Vårt nære samarbeid i tillegg til vår kontinuerlige søken i kunnskap og oppdatering rundt bruken av Coolsculpting gjør at du gjør et trygt valg av klinikk både mtp å avklare forventninger og metode på forhånd i forhold til hva du ønsker og er mest egnet for, samt gjennomføring av behandling og oppfølgning. Vi gleder oss til å høre fra deg.

CoolSculpting utføres hos oss ved MBC Senteret Frogner, Drammensveien 49, 0271 Oslo.

Bestill en konsultasjon hos sykepleier for konsultasjon om Coolsculpting her eller plastikkirurg for vurdering av fettsuging og liposkulptur hos Nordstrandklinikken her.

Hilsen fra oss alle på MBC.