Aknearr

Aknearr kan oppleves sjenerende og vedvare i mange år. Hos MBC Lasersenter får du den beste hjelpen for å få en jevnere og glattere hud.

Arr etter kviser – svært vanlig

Alle kan risikere å få arr etter kviser, men noen er mer disponert enn andre. Akne er en svært utbredt hudlidelse. De fleste får dette tidlig i puberteten, og tilstanden er forårsaket av en betennelse i de små talgkjertlene som omgir de fine hårene.

Hormonelle årsaker

I noen tilfeller kan man oppleve å ha akne opptil 40-årene, og i andre tilfeller kan hormonelle endringer bidra til akne. Hormonelle forandringer kan være:

 • Menstruasjon
 • Graviditet
 • P-piller

Miljømessige irritanter som forurensning, fukt, varme eller kulde kan også føre til kviseutbrudd. De med alvorlig akne kan utvikle arr etter kviser som ser ut som små søkk i huden. Vi tilbyr flere effektive måter å behandle aknearr på.

Behandling av aknearr

laserbehandling

I dag finnes det gode metoder for å redusere synligheten av aknearr, men et perfekt resultat krever litt tålmodighet. Siden 1996 har MBC Lasersenter oppnådd betydelige resultater gjennom bruk av dokumenterte og testede behandlinger som reduserer og fjerner akne og arr.

Laserbehandling

Arr kan behandles med laser. Fractional 1540-laseren er en revolusjonerende metode som gir jevn og glatt hud. Synlige arr fra akne reduseres, i tillegg til at rynker, porer og solskadet hud forbedres. 

Denne innovative lasermetoden bruker en spesiell teknologi som sender laserlys i et presist og kontrollert mønster av mange tynne og fokuserende mikrostråler, dypt ned i dermis (lærhuden) til fibroblastcellene og elastinfibrene. Varmen stimulerer disse til å bygge opp nytt bindevev/kollagen og forbedrer problemer som aknearr. 

Huden vil reparere seg selv

Med Fractional 1540 setter vi i gang hudens egne prosesser til å reparere seg selv.

Fractional 1540-laser behandler: 

 • Skjemmende arr
 • Store porer
 • Fine linjer og rynker
 • Fjerner døde hudceller

Fractional er den eneste laseren som er godkjent av Amerikanske FDA. 

Kjemisk peeling

Ofte kombinerer vi forskjellige typer behandlinger for å oppnå et optimalt resultat. Det finnes ulike typer kjemiske peelinger som er med på å gjøre arrene mindre synlige. Vi tilbyr blant annet Obagi ZO Stimulation Peel som inneholder melkesyre, mandelsyre og sitrussyre. 

I tillegg inneholder den sterke konsentrasjoner av andre aktive ingredienser som skånsomt behandler huden og gir tydelige forbedringer av merker og arr. 

Zo Skin Health

En annen peeling som hjelper mot arr fra akne er ZO Skin Health Brightening Peel, som kombinerer hudfornyende AHA-syrer med vitaminer og andre stimulerende ingredienser som mykgjør huden og reduserer arr etter akne.

For et optimalt resultat bør behandlingen gjennomføres 5-6 ganger med 1 ukes mellomrom, men dette avhenger av hudtype- og tilstand. Vedlikehold anbefales hver 4.- 6. uke.

Les mer: Peeling

Restylane

En behandling med Restylane Skinbooster myker opp arrvevet, gir fukt og fyller ut dype søkk og volumtap. Med denne effektive metoden stimuleres huden med hyaluronsyre som bidrar til å styrke hudens egne reparasjonsprosesser. 

Kombiner med gode hudpleieprodukter

Kombinasjonen av gode hudpleieprodukter som inneholder aktive ingredienser spesielt tilpasset akne og Restylane bidrar til at arrene blir mindre og mindre synlige. Og søkk i huden jevnes ut.

Det kreves normalt minimum 3 behandlinger med 2-4 ukers mellomrom. Våre sykepleiere og hudpleiere gir deg gode råd om hvilke hjemmeprodukter som passer til din hud.

Les mer: Restylane

Besøk klinikken vår i dag

behandling mot aknearr

Vi er en profesjonell klinikk som holder til på Frogner/Skillebekk med 25 års erfaring som frittstående kosmetisk, medisinsk lasersenter, helt uten tilknytning til kjeder eller sentre. Derfor har vi gjennom alle år vært kjent for individuell behandling av høyeste kvalitet og dokumentert effekt.

Vi skreddersyr behandlinger

Har du spørsmål vedrørende våre behandlingsmetoder? Vi skreddersyr gjerne en behandling til deg basert på din tilstand og dine ønsker. 

Noen av våre behandlingsmetoder:

 • Hårfjerning med laser
 • Ansiktsbehandling
 • Restylane
 • Rynkebehandling

Kontakt oss for behandling mot arr fra akne

Ta kontakt med oss i dag for å bestille en konsultasjon. Vi har flere behandlinger som passer for deg som sliter eller har slitt med akne, og gir deg gjerne mer informasjon. På en konsultasjon får vi kartlagt alvorlighetsgraden av dine arr, som gjør det lettere for oss å forutsi hvilke behandling som kan gi deg gode resultater. 

Enten om du sliter med småkviser, alvorlig akne, arrdannelse eller noe helt annet kan du komme til oss for behandling. Huden har alltid godt av litt oppmerksomhet og pleie, noe vi er eksperter på. 

Du kan enkelt kontakte oss på e post post@mbcsenteret.no og på telefon 21 42 10 12.

Ofte stilte spørsmål

Vi tilbyr flere behandlinger mot aknearr: Kjemisk peeling, behandling med laser og restylane. Laserbehandling passer for deg med dype rynker og arr. Behandling med kjemisk peeling har en særlig oppstrammende effekt, mens restylane ofte benyttes mot mindre arr og fine linjer.

Hvilken behandling som passer deg best, avhenger av ditt utgangspunkt og behov. Dette finner vi ut av under konsultasjon.

Man hører ofte begrepet atrofiske arr i forbindelse med aknearr. Dette er små, runde fordypninger som ligger rett under hudoverflaten. Typisk for slike arr er at tilhelingen har blitt avbrutt, noe som gjør at hunden ikke får tilstrekkelig med nytt bindevev for å helbrede såret. Man får gjerne slike arr etter akne og vannkopper.

Det er få komplikasjoner forbundet med våre behandlinger. Kjemisk peeling kan resultere i depigmentering, hyperpigmentering og arr, mens laserbehandling kan føre til arr og pigmentering. Eventuelle komplikasjoner er sjeldne og kan i flere tilfeller gjøres noe med.

Pris på behandling av aknearr avhenger av metode og omfang. Se gjerne våre veiledende priser, eller bestill en uforpliktende konsultasjon for en nærmere prat om dine ønsker og behov.

MBC Lasersenter tilbyr behandling mot aknearr
behandling mot aknearr

Har du spørsmål, eller ønsker å booke en time? Send oss en melding!