Acne arr

Acne arr kan oppleves sjenerende og vedvare i mange år. Hos MBC Lasersenter får du den beste hjelpen for å få en jevnere og glattere hud.

Arr etter kviser – svært vanlig

Alle kan risikere å få arr etter kviser, men noen er mer disponert enn andre. Acne er en svært utbredt hudlidelse. De fleste får dette tidlig i puberteten, og tilstanden er forårsaket av en betennelse i de små talgkjertlene som omgir de fine hårene.

Hormonelle årsaker

I noen tilfeller kan man oppleve å ha acne opptil 40-årene, og i andre tilfeller kan hormonelle endringer bidra til acne. Hormonelle forandringer kan være:

 • Menstrasjon
 • Graviditet
 • P-piller

Miljømessige irritanter som forurensning, fukt, varme eller kulde kan også føre til kviseutbrudd. De med alvorlig acne kan utvikle arr som ser ut som små søkk i huden. Vi tilbyr flere effektive måter å behandle akne arr på.

Behandling av akne arr

I dag finnes det gode metoder for å redusere synligheten av akne arr, men et perfekt resultat krever litt tålmodighet. Siden 1996 har MBC Lasersenter oppnådd betydelige resultater gjennom bruk av dokumenterte og testede behandlinger som reduserer og fjerner acne og akne arr.

Laserbehandling

Arr kan behandles med laser. Fractional 1540-laseren er en revolusjonerende metode som gir jevn og glatt hud. Synlige acne arr reduseres, i tillegg til at rynker, porer og solskadet hud forbedres. 

Denne innovative lasermetoden bruker en spesiell teknologi som sender laserlys i et presist og kontrollert mønster av mange tynne og fokuserende mikrostråler, dypt ned i dermis (lærhuden) til fibroblastcellene og elastinfibrene. Varmen stimulerer disse til å bygge opp nytt bindevev/kollagen og forbedrer problemer som acne arr. 

Huden vil reparere seg selv

Med Fractional 1540 setter vi i gang hudens egne prosesser til å reparere seg selv.

Fractional 1540-laser behandler: 

 • Skjemmende arr
 • Store porer
 • Fine linjer og rynker
 • Fjerner døde hudceller

Fractional er den eneste laseren som er godkjent av Amerikanske FDA. 

Kjemisk peeling

Ofte kombinerer vi forskjellige typer behandlinger for å oppnå et optimalt resultat. Det finnes ulike typer kjemiske peelinger som er med på å gjøre akne arrene mindre synlige. Vi tilbyr blant annet Obagi ZO Stimulation Peel som inneholder melkesyre, mandelsyre og sitrussyre. 

I tillegg inneholder den sterke konsentrasjoner av andre aktive ingredienser som skånsomt behandler huden og gir tydelige forbedringer av merker og akne arr. 

Zo Skin Health

En annen peeling som hjelper mot akne arr er ZO Skin Health Brightening Peel, som kombinerer hudfornyende AHA-syrer med vitaminer og andre stimulerende ingredienser som mykgjør huden og reduserer akne arr etter acne.

For optimale resultater bør behandlingen av akne arr gjennomføres 5-6 ganger med 1 ukes mellomrom, men dette avhenger av hudtype- og tilstand. Vedlikehold anbefales hver 4.- 6. uke.

Les mer: Peeling

Restylane

Med Restylane Skinbooster myker vi opp arrvevet, gir fukt og fyller ut dype søkk og volumtap. Med denne effektive metoden stimuleres huden med hyaluronsyre som bidrar til å styrke hudens egne reparasjonsprosesser. 

Kombiner med gode hudpleieprodukter

Kombinasjonen av gode hudpleieprodukter som inneholder aktive ingredienser spesielt tilpasset acne-hud og Restylane bidrar til at akne arrene blir mindre og mindre synlige. Og søkk i huden jevnes ut.

Det kreves normalt minimum 3 behandlinger med 2-4 ukers mellomrom. Våre sykepleiere og hudpleiere gir deg gode råd om hvilke hjemmeprodukter som passer til din hud.

Les mer: Restylane

Om oss

Vi er en profesjonell klinikk som holder til på Frogner/Skillebekk med 25 års erfaring som frittstående kosmetisk, medisinsk lasersenter, helt uten tilknytning til kjeder eller sentre. Derfor har vi gjennom alle år vært kjent for individuell behandling av høyeste kvalitet og dokumentert effekt.

Vi skreddersyr behandlinger

Har du spørsmål vedrørende våre behandlingsmetoder? Vi skreddersyr gjerne en behandling til deg basert på din tilstand og dine ønsker. 

Noen av våre behandlingsmetoder:

 • Hårfjerning med laser
 • Ansiktsbehandling
 • Restylane
 • Rynkebehandling

Kontakt oss for behandling av akne arr

Ta kontakt med oss i dag for å bestille en konsultasjon. Vi har flere behandlinger som passer for deg med akne arr og gir deg gjerne mer informasjon. På en konsultasjon får vi kartlagt alvorlighetsgraden av dine arr, som gjør det lettere for oss å forutsi hvilke behandling som kan gi deg gode resultater. 

Enten om du sliter med småkviser, alvorlig akne, arrdannelse eller noe helt annet kan du komme til oss for behandling. Huden har alltid godt av litt oppmerksomhet og pleie, noe vi er eksperter på. 

Du kan enkelt kontakte oss på e post post@mbcsenteret.no og på telefon 21 42 10 12.

Har du spørsmål, eller ønsker å booke en time? Send oss en melding!